Camee – o scurta incursiune in trecutul acestei bijuterii

 

Povestea bijuteriilor Camee incepe in antichitate primele piese cunoscute fiind cele din perioada romana.

În timpul perioadei romane, tehnica camee a fost folosită pe semifabricate din sticlă, în imitație de obiecte fabricate în agate sau sardonyx.

Picturile romane de sticlă sunt obiecte rare, cu doar două sute de fragmente și șaisprezece piese complete cunoscute,  dintre care doar una datează din perioada ulterioară. În timpul perioadei precoce, aceștia au constat,

Portland_Vase_cameo
Portland Vase cameo

de obicei, dintr-o bază de sticlă albastră cu un strat alb de acoperire,  dar cele realizate în perioada ulterioară au, de obicei, un fundal incolor acoperit cu un strat colorat translucid. Blocurile ar putea fi produse prin topirea a două foi de sticlă turnate separat sau prin înmuierea sticlei de bază într-un creuzet de sticlă suprapusă topită în timpul suflării.

Cel mai faimos exemplu de camee din perioada timpurie este Portland Vase.

Cameea este o piatra semi-pretioasa, dura, alba sau formata din straturi de culori diferite, sculptata in relief cu figuri sau motive decorative. In trecut era purtata ca podoaba sau era destinata impodobirii unor obiecte.

 

 

Bijuteriile Camee devin populare in anii 1800 dupa incoronarea lui Napoleon I si a Josephinei de Beauharnais.

Stilul luxos imperial incarna triumful, puterea si gloria lui Napoleon Bonaparte.

Vorbim despre tapiserii elegante, bronzuri aurite splendide, portelanuri rafinate care povestesc mituri sau scene istorice glorioase.Pictura si sculptura seduc gustul epocii, datorita capodoperelor maestrilor precum David şi Canova. Serbarile sunt galante si predomina bunul gust. Există o lista impresionanta de artisti care au transformat Neoclasicismul într-un nou stil pentru a celebra puterea imparatului.

Josephine iubea hainele elegante, caleasca sa cu doi cai negri si avea o pasiune innascuta pentru lucrurile frumoase. La ceremonia incoronarii a fost imbracata intr-o mantie conceputa special pentru ea de Louis Hipppolyte Leroy, stilistul ce a realizat multe costume pentru Opera din Paris.

cameea gonzaga
Cameea gonzaga

Din consideratie pentru ea, Tarul Alexandru I ii daruieste celebra Cameea Gonzaga, o brosa cu perle cu portretele lui Ptolemeu al II-lea şi al lui Arsinoe, din Egiptul secolului al III-lea i.Ch., expusa acum intr-un muzeu din Amsterdam. Brosele sau medalioanele vremii in stil camee erau combinate cu perle sau diamante si il portretizau pe Napoleon sau alte figuri importante din istorie.

Mai tarziu stilul camee sau cameo s-a extins si la elemente din alte domenii: arta, literatura, film.

Trusou botez Camee- simbol al elegantei, luxului si bunului gust

Daca in familia ta s-a nascut o mica printesa, acest trusou inspirat din bijuteriile camee este mai mult decat potrivit. Elementele sale sunt brodate cu rame cu flori elegante, in mijlocul carora se poate broda la cerere numele copilului si data botezului.

De asemenea, lumanarea si capacul cutiei de botez sunt decorate cu brose camee, aducand cu ele eleganta, luxul si amintirea unei epoci glorioase.

Iti doresti ca micuta ta sa sa devina o femeie puternica, frumoasa, talentata in tot ceea ce este frumos, o regina a feminitatii? Este un vis minunant pentru orice parinte.

Trusou Botez Camee
Trusou botez Camee personalizat, pentru fetite

Trusoul de botez Camee vine sa dea un contur visului tau si ajuta sa ii faci intrarea in viata si in lume ca a unei adevarate printese.

Se potriveste cu o rochita din matase bogata sau tul cu broderii, stil printesa  si cu accesorii cu panglici sau floricele roz.

Comanda acum de pe magazinul online  trusoul de botez Camee pentru o ceremonie de botez, plina de eleganta!

Continut trusou botez complet camee:

 • trusou de botez personalizat fetite, din 7 piese

  • panza de mir personalizata cu initialele bebelusului
  • prosop botez, cu capison brodat si personalizat inimioara cu numele si data botezului
  • prosop pentru preot, brodat
  • fasa personalizata din satin  de 150 cm
  • sticluta de mir personalizata si decorata in ton cu trusoul
  • sapun pentru preot
  • saculet din organza pentru sapun
 • lumanare de botez

  • lumanare botez din parafina – 30 de cm
  • model elegant decorat cu dantela tul si brosa tip camee sau alt model personalizabil la comanda
  • diverse decoratiuni
 • cutie rotunda pentru trusou

  • cutie trusou botez brodata cu broderie tip camee
  • diverse decoratiuni, panglici,
  • alte decoratiuni
  • Dimensiuni cutie :
   • Diametru 35 cm
   • Inaltime 20 cm
Trusou botez Camee https://blog.cris-mag.ro/wp-content/uploads/2017/06/bijuterie-camee.jpghttps://blog.cris-mag.ro/wp-content/uploads/2017/06/bijuterie-camee-150x124.jpgAteliereleCristrusou boteztrusou botez personalizatCamee - o scurta incursiune in trecutul acestei bijuterii   Povestea bijuteriilor Camee incepe in antichitate primele piese cunoscute fiind cele din perioada romana. În timpul perioadei romane, tehnica camee a fost folosită pe semifabricate din sticlă, în imitație de obiecte fabricate în agate sau sardonyx. Picturile romane de sticlă sunt obiecte rare,...Informatii despre produsele Atelierele Cris